Brad natural sau artificial? Crengute de brad!

Nimic nu se compara cu mirosul de brad in preajma Sarbatorilor, iar mie una asta imi aduce aminte de copilarie… Totusi, fara sa fiu ecologista convinsa, inclin spre brad artificial in ultima vreme. Sunt zeci de mii de brazi taiati si aruncati in fiecare an. Not ok!

Brad de Craciun artificial

Brad de Craciun artificial

In plus, nu mai cad ace de brad peste tot, nu mai e pericol sa ia foc, sunt o gramada de modele si culori de ales si, pana la urma, bradul artificial este o solutie economica pe termen lung…

Ca sa nu renuntam de tot la bradul adevarat de Craciun, dar nici sa nu facem pagube, putem opta pentru crengute decorative de brad agatate pe ici pe colo prin casa. Ba o coronita de brad la usa, ba o creanga infasurata la baza unui suport de lumanare, crengute ornate puse pe pereti… Compenseaza cu varf si indesat.

Brad artificial de Craciun

La inceput, brazii artificiali erau piramide de lemn sau braduti facuti din pene. Acum, majoritatea producatorilor de brazi artificiali apeleaza la PVC, dar se gasesc si variante deluxe: brazi de aluminiu sau chiar din fibra optica, un adevarat spectacol de culori.

Primii brazi artificiali au fost facuti in Germania, din pene de gasca vopsite in verde si prinse pe crengute de sarma, ca solutie pentru despaduririle accentuate cu care se confruntau in sec. XIX. Crengile erau distantate mult, pentru a permite asezarea lumanarilor aprinse in brad fara risc de incendiu si ofereau astfel mai mult spatiu pentru expus decoratiuni de Craciun.

Un alt fel de brad artificial este cel facut din peri de plastic (ca periile de WC), pe care se pot pune ornamente mai grele, iar riscul sa ia foc este mult scazut. Este urmat de brazii din aluminiu, stralucitori, cu ace de folie, primii brazi artificiali care nu au fost verzi. La inceput, nu se puteau pune in el instalatiile de brad artificiale, pentru ca exista riscul de scurtcircuit, si aveau incorporata o iluminare dinspre baza, cu o roata de culori.

Brazii artificiali de plastic, cei mai comuni astazi, pot fi simpli sau pot veni cu instalatie incorporata. Sunt disponibili in mai multe culori, plus sclipici sau zapada artificiala pe varfuri.

Crengute de brad decorative

Foto: Cliff, Vincent, jdog90, Michelleration, Niklas, Keith, torbakhopper, Konrad

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s