Cupcakes om de zapada

Mai bifez o reteta de Craciun de incercat cat de curand, mai ales ca mai toata lumea in jurul meu face in ultima vreme cupcakes sau briose.

Cupcakes om de zapada

Cupcakes om de zapada

Diferenta dintre briose si cupcakes cred ca o stiti: cupcakes sunt micute, dulci si ornate cu creme si alte minunatii, pe cand briosele sunt in general mai mari, se pune accent mai mult pe compozitia aluatului (mai ales ca sunt nu numai briose dulci, ci si briose aperitiv) si nu se prea orneaza, cel mult se intinde o glazura simpla. Zic si eu, daca altcineva stie mai multe, aici sunt 🙂 Dar astea de-aici sunt 100% cupcakes si sunt usor de facut, iar rezultatul e eye-candy garantat, nu numai de Craciun.

Ingrediente pentru 6 cupcakes cu cocos (adica 3 oameni de zapada):

  • 30 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 50 gr praf de crema de cocos (la noi se gaseste crema de cocos bio)
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 gr zahar + 1 lingura
  • 1 ou

Mod de preparare cupcakes:

  1. Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si tapetati o tava de briose cu hartiute.
  2. Incalziti laptele si topiti in el untul.
  3. Cerneti faina, praful de cocos, praful de copt si bicarbonatul de sodiu intr-un bol si amestecati.
  4. Separat, bateti cu telul oul cu zahar, pana devine o compozitie cremoasa si omogena.
  5. Adaugati peste aceasta crema laptele cu unt si amestecati.
  6. Adaugati si ingredientele uscate de mai devreme si amestecati, fara sa insistati prea mult.
  7. Umpleti cu acest aluat formele de briose pe 3/4 din inaltime, ca sa aiba loc sa creasca frumos.
  8. Coaceti 20-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea (cand introduceti scobitoarea in mijlocul prajiturii, trebuie sa iasa curata, nu umeda).
  9. Lasati-le sa se raceasca de tot.

Ingrediente pentru glazura (ganache de ciocolata alba cu cocos):

  • 60 gr ciocolata alba
  • 50 ml smantana dulce
  • 25 gr praf de crema de cocos
  • fulgi de cocos

Mod de preparare glazura:

  1. Maruntiti bine ciocolata.
  2. Incalziti usor smantana pana incep sa se formeze bule. Turnati-o peste ciocolata. Lasati deoparte cateva minute sa se topeasca ciocolata.
  3. Adaugati pudra de cocos si amestecati bine. Lasati sa se raceasca de tot.
  4. Dupa ce se raceste glazura (ganache), bateti cu telul sa devina pufos.
  5. Puneti cam 2 lingurite de crema pe fiecare cupcake in mijloc si intindeti uniform cu ajutorul unui cutit de masa, dinspre centru spre margini.
  6. Inmuiati fiecare cupcake in fulgi de cocos.

Pentru modelul de om de zapada, puneti pe jumatate din cupcakes (adica 3) cate un jeleu portocaliu triunghiular pe post de nas, 2 bucatele mici de ciocolata neagra pentru ochi si inca 5-6 pentru a forma gura. Pe celelalte 3 cupcakes, puneti tot bucatele de ciocolata neagra pe post de nasturi.

Traiasca seelensturm pentru idee 🙂

P.S.: cum nu vad sa fie praf de crema de cocos pe vreundeva in RO, cred ca merge si crema de cocos fara probleme, doar ca mai trebuie putin umblat la cantitati si n-am incercat inca 😐

Anunțuri

2 gânduri despre „Cupcakes om de zapada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s