Fulgi de zapada din hartie simpli

Sa faci fulgi de zapada din hartie poate fi o joaca de copil, activitate de lucru manual primara, dar cu exercitiu si indemanare se pot face adevarate ornamente de Craciun.

Fulgi de zapada din hartie mari

Fulgi de zapada din hartie mari

Pentru fulgi de zapada simpli, e nevoie de un patrat de hartie. Acesta se indoaie pe una din diagonale, formand un triunghi cat jumatate de patrat, dupa care se mai indoaie o data, simetric, formand un triunghi mai mic, cat un sfert de patrat, pliat in 4.

Apoi, cu o foarfeca se decupeaza gaurele de orice forma pe toate marginile triunghiului, iar cand se deface la loc, patratul „ciuruit” va arata ca un fulg de zapada si, la fel ca fulgii de zapada reali, fiecare va fi unic.

Perdea de fulgi de zapada din hartie

Perdea de fulgi de zapada din hartie

Daca faceti fulgi mari, ii puteti lipi apoi pe diferite obiecte de mobilier si bucataria, de exemplu, ar putea arata ca in poza de mai sus.

Daca aveti suficient timp la dispozitie (sau copii de pus la lucru), din fulgii de zapada micuti puteti face ghirlande pe care le agatati ca perdeluta. Efectul e si mai grozav daca folositi hartie colorata. Cine a facut asta cu siguranta a avut timp si hartie la discretie 🙂

Cu perseverenta si indemanare, se pot obtine modele de fulgi de zapada aproape „calculate” si dati gaurelelor decupate forma de inima, floare, stea… Principiul este mereu acelasi.

Fulgi de zapada din hartie frumosi

Fulgi de zapada din hartie frumosi

Si, ca sa fie treaba treaba, ii facem sclipiciosi simplu-simplu de tot:

Fulgii de hartie care ne plac cum au iesit ii intindem pe un carton nu prea gros si le desenam conturul cu creionul. Apoi, cu un cutter decupam din carton fulgul pe care l-am modelat initial din hartie. Il ungem cu o pensula cu lipici sau clei si apoi il dam prin sclipici colorat. Daca vrem sa-l agatam in brad, ii dam si o gaura cu perforatorul si trecem prin ea un snur sau o panglica. Din mai multi asemenea fulgi, putem face si o ghirlanda deosebita 🙂 Et voila:

Data viitoare, facem fulgi de zapada din hartie 3D 😀

Deocamdata, multumirile se duc la: AForestFrolic, Liz West, Forrest O., Katie Brady si miheco.

Reclame

5 gânduri despre „Fulgi de zapada din hartie simpli

  1. Pingback: Fulgi de zapada din hartie – 3D | Totul pentru Craciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s