Simboluri de Craciun: Ingerasii

Ingerasii de Craciun pusi in varful bradului sau agatati pe crengute sunt o traditie de Craciun destul de veche, fie ca e vorba de ingerasi pretiosi de sticla sau portelan mosteniti dintr-o generatie in alta, fie ingerasi de hartie facuti de copii sau ornamente metalice care sa reflecte luminitele din pom.

Ingeras de Craciun

Ingeras de Craciun

Ingerii au jucat un rol important la Nasterea Domnului, primul Craciun din istorie: Arhanghelul Gabriel a anuntat-o pe Fecioara Maria ca ii va da nastere lui Iisus, un alt inger l-a vizitat pe Iosif in vis si un cor de ingeri a aparut deasupra Betleemului pentru a anunta marea sarbatoare.

Pe vremea cand bradul de Craciun era decorat cu mere si dulciuri, printre decoratiuni se numarau si biscuiti in forma de ingeras, iar motivul pentru care se pune inger in varful bradului este sa sublinieze importanta pe care o au la Nasterea Domnului. Atunci cand nu se pune ingeras in varful bradului, este inlocuit de o stea, steaua Betleemului, cu acelasi rol de vestitor.

Unii considera ca a pune ingeras in varful bradului alunga spiritele rele din casa prin dovada lor de credinta, iar ingerii sunt intotdeauna in preajma oamenilor, pentru a-i ocroti.

In general, ingerii simbolizeaza puritate, iubire, credinta, curaj, compasiune, perseverenta, protectie si iluminare, fiind o punte de legatura intre om si Dumnezeu. Aripile ingerilor simbolizeaza inaltarea sufletului, iar ingerasii reprezentati alaturi de inimi aduc sanatate, vindecare, dragoste si devotament.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s